Facebook

Referanser

Referanser Fra Isar Skogsfrend Drage

Hei igjen Håper du kan beklage at eg ikke har sendt deg uttallsen om trommen du lagde for meg før nå. Det gikk desverre rett i glemmeboken, og har vært mye som har skjedd siden da. Men nå har eg endelig fått skrevet det, og håper det fremdeles kan være bedre sent enn aldri? her har du det, så kan du klippe det ut og lime det inn på siden din om ønskelig :

 

"Da eg for første gang hørte en sjamantromme, var når jeg var 14 år gammel og bodde hos fosterfaren min Gaahl, i Espedalen. Han hadde selv laget en 28" runebom, som jeg forelsket meg helt i. Lyden var dyp og mørk, med mye bass. Det var ikke bare ørene mine som likte lyden av dette, sjelen min danset da den også! Av og på i årene siden da, har eg ønsket meg noe lignende selv, men grunnet dårlig økonomi, har jeg ikke tatt meg den tiden det tar å finne noe slikt. Som den hobbyhåndtverkeren eg e, har eg også lært meg å se etter, og sette stor pris på håndtverk, og ting av kvalitet. Så da jeg har sett skinntrommer på enkelte vikingmarked, og bryggen i Bergen, har det rett og slett ikke vært det eg var interessert i, både når det kom til lyden og kvalitet. Men da eg flyttet til Lillehammer, og fikk komme på besøk hos en ny veninne eg fikk der, falt øynene mine raskt på trommen hennes som hang fint på veggen. Da eg fikk prøve den, gjenkjente eg straks den myke, behagelige og dype basslyden eg hadde savnet i så mange år, og trommen virket solid! Att en gang kunne sjelen min danse i sitt rette element. Ho fortalte meg at Olav i Trondheim var den som hadde laget den, og fortalte meg hvordan eg kunne kontakte han. Noe eg gjorde ikke så lenge etter. På hjemmesiden hans sto det til min store forbauselse "Trommer med sjel", og dette kunne eg virkelig ikkje sagt meg mer enig i! Det krever nemmelig en god sjel, for å få en annens sjel til å danse. Etter en prat med Olav på både tlf, og online, etterfulgt av like god service som kvalitet på trommenes sjel, så var plutselig min egen tromme endelig på vei med posten! Jeg bestilte nøyaktig den samme trommen som venninnen min hadde, bare hakket større, for å få en enda dypere lyd. Da den ankom var det bare å tenne bål, og slikt startet båndet mellom min sjel, og trommens. Noe eg slår igang, bevitner og fryder meg over stadig vekk!                                                                                                      Takk Olav Mvh, Isar Skogsfrend Drage."

Referanse fra Maria Bendixen

 

Maria Bendixen

 

Hjertereferanse!

I ca1½ år før jeg mottok den fysiske tromma hadde jeg erkjent den i energien og jeg forstod etter hvert at jeg også skulle ha den i fysisk form. Da jeg så trommene til Olav og leste litt om hvordan han skapte dem, oppsto " That feeling of knowing ", og jeg hadde funnet skaperen av min tromme. Da tiden var riktig tok jeg kontakt og jeg opplevde det som trygt å overlate arbeidet til ham. Igjennom det han gjorde underveis i prosessen viste han seg også tilliten verdig – jeg fikk den informasjonen som skulle overbringes underveis, akkurat når jeg hadde behov for den, og det uten å be om det.

Jeg hadde ingen ønsker i forhold til hvordan tromma skulle se ut, det var ikke tema i forkant. Jeg har igjennom mange år arbeidet i forhold til symboler og mange av de har fulgt med igjennom lang tid. Gleden var derfor stor da jeg pakket ut tromma og kunne konstantere at symbolet som har fulgt meg siden jeg var et barn, var naturlig preget i det punktet blikket mitt først falt på. Videre gjenkjente jeg mye annet; landskapet på tromma forteller absolutt om det som er, historier som har vært, og de som er underveis. Isolert vekk fra type sammenheng jeg bruker den i, opplever jeg at energiene rundt tromma endrer struktur og form slik at landskapet tilpasser seg øyeblikket. Det samme gjelder vibrasjonene og klangen.

Jeg har hele tiden stilt meg åpen og latt det intuitive lede og det har blitt et fruktbart samarbeid. Det er en konstant underliggende strøm av kjærlighet i det som kommuniseres, og uansett hva som skjer underveis, er det fundamentet det skjer fra.

Det er ikke bare et vakkert håndverk jeg har mottatt, det er også en manifestering av et spirituelt verktøy. Fra hjertet, dyp takknemlighet til deg Olav - din innsikt og evne gjorde et fysisk møte mulig. Anbefales videre!

Mvh
Maria Bendixen
Medvandrer i Kjærlighet

Referanse fra Karina M. Maassen

Karina M. Maassén  
 • Referanse:

  Drum with soul, and love. Hjertelig takk Olav, for den vakre tromma. Jeg har virkelig blitt glad i den. Den har en nydelig lyd, og vi er sjelelig på nett :-) Den har blitt mitt hemmelige verktøy når jeg trenger å hente frem noe inne i meg selv. Alle burde ha sin egen tromme!

  Beste hilsen Karina

Referanse fra Bergliot Vea Larsen.

  • Hvis jeg skal beskrive hva jeg føler angående trommen jeg bestilte hos deg så må jeg starte med å si at fra dagen jeg bestilte den så satte det i gang prosesser i meg. Jeg gledet meg alldeles til å møte trommen, det var noe alldeles hellig over det.

   Mitt første møte med den var magisk, det å slå første slaget på den var et utrolig vakkert øyeblikk, det var som om lyden gikk rett i sjelen på meg. Den fantastiske romklangen, den jevne klare tonen, det fantastiske håndarbeidet, selve trommen var et kunstverk uten sidestykke. Skinnet er så vakkert å se på, jeg hang trommen på veggen på soverommet når jeg fikk den slik at jeg kunne titte på den før jeg la meg, samt våkne opp til det nydlige synet. Så trommen i seg selv gir ikke bare fra seg lyd, men den er også som et maleri hvor man ser uendelig mye vakkert i .

   Det å kjenne så sterke vibrasjoner fra en tromme er unikt, den vibrerer faktisk såpass mye at når jeg slår på den nært glassene i skapet så klirrer de :) hehee...Bare jeg slår noen slag trommen så kjenner jeg en dyp følelse av fred i meg..Jeg kunne ikke vært uten trommen, og gleder meg til å ha enda mer tid med den fremover, samt kommer absolutt til å bestille flere. Er virkelig uendelig takknemlig til deg Olav for at du har skapt akkurat den trommen jeg trengte ♥ Trommen har med sin fantastiske romklang virket dypt i kropp og sjel, den har fått ut tårer, latter og rytmer jeg ikke ante levde i meg. ikke minst må jeg si det var fantastisk å føle en slik kontakt med deg og arbeidet i ventetiden på trommen,Olav er virkelig til å anbefale på den varmeste og sterkeste! de som har vært i kontakt med trommen min er blitt ganske overrasket over den fantastiske trommen i både lyd og håndarbeid som meg selv, det er et kunstverk og en lyd alle med glede kan unne seg ...

   Trommen er utrolig overraskende Kraftfull.
  • Tusen Takk Olav RedHeart.
  • Hilsen

Referanse fra Rita Helmi Toivosdatter Laakso.

Tromma som bringer frem hjertlyden

I vinter kom du
til meg,
og med det samme
inntok du mitt
hjerte

Du synger
på alle mine
følelsesstrenger,
og
bringer frem
alle sorger
som jeg bærer
med meg i
mitt hjerte.

De synger jeg ut
sammen med
deg.

Du bringer frem
alle mine gleder
som vibrerer
i alle mine muskler
og
vibrasjonen blir
til den vakreste
sang som vi
synger sammen.

Du bringer frem
mitt sinne
og all
min aggresjon,
som jeg bærer
på mine skuldre.

De ristes løs
og slippes
når vi starter
vår sang
i samstemthet

Hver gang
Jeg løfter tromma
av veggen
og
legger hammeren
i hånda,
lever tromma
sitt eget liv.

Da begynner
magien...

Magien som
finner frem
det aller såreste.
det aller verste og
det aller beste
i mitt hjerte.

Sangen er klar
og sterk
og den kommer
fra dypet
i meg
og forløses

Det blir en
forløselse
i tårer,
i latter,
i skrik

og

erstattes av
kjærlighet

takk min kjære
hjertetromme
takk takk takk


--
Med  vennlig hilsen fra
Rita Helmi Toivosdatter Laakso

Referanser Fra Fred Seqoula

Hei litt reklame for deg, har kjøpt en fantastisk tromme fra deg. Med en utrolig resonans. Den forteller folk om kraftdyr, healer (skikkelig healing) og gir regresjoner.. Er usikker på om den lever sitt eget liv eller forsterker min kraft eller begge deler. Men jeg vet at vi er ett, på en måte. Tusen takk! fikk den i fjor våres? Men føler at den har vært del av meg mye lenger... ♥ ♥ ♥
Fred Seqoula

Referanser Fra Fred Seqoula


Hei Olav,

takk for tromme, den overgår mine forventninger med hensyn til resonans.  Kan kjenne vibrasoner langt inn i hjertet.  Jeg er FORNØYD!!!

Fred Segoula

Referanse fra Tony Lynn

About three years, I was in need of a certain type of drum. It had to be deep  and powerful.

I searched on the internet for drum makers in Norway, after many hours of searching I found Olav Redheart.

I made a call to him and gave him the requirements, he instantly knew what I was looking for.

A few week later I met Olav to pick up the drum. The drum was exactly as I imagined, including the sound

I was very surprised and thrilled. I use the drum on my courses and also use it to drum in the wood.

The drum has a special connection to me as when I play it, it almost voices my feelings. This feeling is

Very hard to explain, it needs to be felt. I highly recommend people to have a drum made for them.

 

Tony Lynn

Therapist and Personal development consultant

www.positiveu.net

Norway

Referanse fra Fernando Sallum


 My Drum from Olav Redheart has a special place in my set of 
instruments.
It has both the spiritual quality, as a properly and respectfully
made drum for cerimonial use, and a great tone for concerts and
recordings.
A powerfull allie and precious tool for my work.
If you want a real Drum, I sincerelly recommend.

Fernando Sallum
Musician and producer
Amazon Ensemble - www.amazonensemble.com Urban Sound Studios - www.urbansound.no

Referanse fra Tone Lippestad


Hei Olav,
Først av alt, tusen takk for den vidunderlige trommen du har laget til meg!!!
Jeg vet du vil ha tilbakemelding på trommen så jeg skal gjøre så godt jeg kan. Jeg har aldri tatt noen sjamankurser i denne inkarnasjonen, så jeg vet ikke om jeg gir deg den formen for informasjon som du tenker på.
Jeg antydet at jeg ønsket å ha motiv på trommen min, men nå forstår jeg veldig godt hvorfor jeg ikke skulle lage noe motiv. Tromma er jo stappfull av motiver! Det er som å sitte å se på et filmlerret, og motivene kommer nesten fortere enn øyet klarer å ta inn, og de kommer i flere lag og de er i forandring hele tiden. Det er som å sitte å se på et lite barn, du blir aldri mett! Det dukker opp mange ting fra indianer tilværelser, indianere, hester, kraftdyr, fredsflammen som ble fraktet fra Atlantistil Peru, forfedre, vinden, egyptiske symboler, forhistoriske symboler, guder, alle elementene osv., jeg kan fortsette i det uendelige tror jeg.
Under en meditasjon i dag ble jeg tatt med tilbake til et indianerliv jeg har hatt, hvor jeg ble vist at min nålevende farmor var min far og høvding for stammen. Jeg ble undervist og ble med tiden selv høvding og sjaman. Det ble også et sterkt gjennsyn med hesten min i dette indianer livet som jeg hadde et dypt bånd til. Jeg fikk vite at dette var i Montana, og at stammen het Tsitsistas, samt mitt navn. Veldig forløsende!
Jeg opplever også at jeg nå ser ansikter og symboler overalt i naturen, noe jeg også kunne gjøre før, men ikke i samme grad.
Første gangen jeg brukte tromma ute, kom det 2 store ørner og 2 ravner å svevde over hodet på meg i lav høyde. Dette er ganske sjeldent syn her som jeg bor. Ørnebestanden er ikke like stor som nordpå. Tok selvsagt dette som en god bekreftelse på tromma!
Ser veldig frem til fortsettelsen. Dette er sterke saker!
Ønsker deg en vidunderlig helg videre!

Lysklem fra  Tone Lippestad
Referanse fra Anja Firehorse
Hei !

Her er tilbakemelding fra min bestilling av tromme.

Jeg har ønsket meg en Indianer-tromme lenge !
Jeg var nøye med hvordan den skulle være laget, og se ut.
Valget ble Olav, hans trommer så autentiske og ekte ut !

Jeg ville ikke ha en tromme med mye dill-dall og styr,
men en ren tromme som jeg kan få ut den kraften jeg ønsket,
nemlig vår egen UR-kraft........særlig til oss kvinner,
vi som frivillig har gitt fra oss ur-kraften for lenge siden.
Har vi glemt hvem vi var og hvor stærke vi er !

Jeg fikk min tromme,
en rampete og litt vill tromme,
lik meg selv......
Olav tok litt av den jeg er da han laget trommen min,
så den skulle passe meg !
Så kvinner, ta tilbake UR-kraften,
den tillhører oss.

Og trommen skal bli flittig brukt fremover,
vi starter nå byggingen av Europas største Vikingby,
på Tangen på Hedmarken.

Her blir det plass til alle som vil komme,
Samer, Indianere og andre, musikk og mat og mjød.
det vil og bli plass for oppsetting av lavvoer og tipier !
Og vår gamle tro skal våkne til livet igjen,
og hjelpe oss i tiden som kommer............................!

Mvh Anja Firehorse.

Referanse Fra Eirik Hornberg

Hej olav.
Jag har nu fått två trummor gjorda av dej. Båda har varit mycket vackra hantverk.
Tyvärr gick den första sönder av oförklarig anledning.  Nu har jag haft den nya under
en kortare tid och både jag själv och personer som hört de båda känner att denna är
ännu starkare. Första komentaren jag fick var att den drar igång gamla minnen man
inte minns men förnimmer.Det jag gillar allra mest är det dova ljudet som går in i hele
kroppen. Ljudet påverkar oss väldigt mycket, och just detta ljud tycker jag står i
kontakt med moder jord och ger en helande, renande effekt på vår vackra planet.
Den skänker därför också healing till oss människor. Ett helande som är väldigt
grundande för oss. En nödvändighet i denna tid då vi går in i kraftigare energier.
Jag hoppas denna trumma kommer att finnas vid min sida länge, och att jag får
utvecklas i min takt tillsammans med denna trumma som jag känner mig starkt förknippad med.

Erik Hörnberg
Vindeln Sverige

Referanse fra Peer Gynt

I was given a beautiful drum made by Olav Redheart Husby many years ago. 
I´ve used this drum for recording-sessions as well as spiritual ceremonies and in-house
cleansing. The drum is very powerful and features a low-end tone-frequency you, as well
as people around it, will feel in your whole body while drumming. Highly recommended!

Peer Taraldsen
Producer, Artist
Peer Gynt
Studio-A

Referanse Fra Rudolf J Løseth

Hei Olav

Vil igjen gjerne få lov å takke deg for det nydelige og sjelfulle åndsverket og håndverket
Hjorteskinnstromma du laget til meg ER..

Den 17.12.2009 kunne jeg bringe med meg hjem - *Thundering Free Eagle* som den ble døpt en
uke etterpå. Jeg nyter bli kjent med et så kraftfullt familiemedlem, fantastisk lyd og
vibrasjon i den, og jeg vil ta godt vare på den.

Tusen takk igjen min venn, og lykke til med din fenomenale kreativitet
Namastè
Best regards
Rudolf Johann Løseth
Drengolastu
7074 Spongdal
Mob. +47 980 83 125
www.knivmaker.net

Referanse fra Christer Viklund

Hej
Jeg vil veldig gjerne fortelle om min flotte tromme!

Jeg reiser jo endel i jobben både Norge og Sverige, og tromma er alltid med. 
Den vekker oppsikt overalt, og flere trommebestillinger har kommet til deg etter
at de har hørt hvor flott den er.

Jeg er meget fornøyd med tromma.  Den er veldig god å spille på, den nesten
selvspiller.  Det finns en egen sjel i tromma. Den vekker oppsikt for sin gode lyd! 
Jeg er meget takknemlig for å få lov til å holde i trommestikken.

Takk for en fantastisk god tromme!

med hilsen
Christer Viklund

Heggedal

Referanse fra Trond Erland Sigvartsen

Trommen Olav Redheart lagde til meg er ei rund ramme av bjørk trukket med skinn 
av norsk fjellgeit. En tilsynelatende enkel konstruksjon. Men, det er stor forskjell
på slike trommer. Denne forskjellen merkes på virkningen når trommen brukes.
Det er kanskje merkelig for noen, at den dagen jeg spendt gikk på postkontoret
og hentet trommen Olav hadde sendt meg, kunne jeg kjenne kraften av trommen
igjennom postpakken da jeg bar den hjem. Dette viste seg å stemme da jeg tok
trommen i bruk. Den påfølgende natten drømte jeg om trommen. Den stod lysende foran meg
og ga meg beskjed om at dette er et veldig virkningsfullt redskap og at trommen må behandles
med største respekt. Siden har jeg brukt trommen til healing og trommereiser.

Den fungerer utmerket hver gang.

Trond Erland Turiiya Sigvartsen
Healer og musiker.

Referanse fra JT Gitam

Jeg fikk min tromme laget av Olav Redheart. Tromma og jeg har hatt mange fine reiser
sammen og har etablert et godt vennskap og samarbeid. Starten av vennskapet var en
tilpasningsfase hvor både tromma og jeg endret oss. Tromma skiftet mønster og fant
sin energi sammen med meg. Jeg kunne vokse i dens energier ved hjelp av den fine
klangen og vibrasjoner det er i tromma. Det er noe av særtrekket jeg vil trekke frem
i Olavs arbeid.

Trommene han lager er laget med kjærlighet og det er et solid håndarbeid som det låter
kvalitet av. Jeg har testet mange trommer og her gjenkjente jeg kvalitet ved første
trommeslag. Det er en varm lyd som virkelig går inn kroppen og jobber i alle lag.

Skal jeg beskrive Olavs arbeid med to ord så vil jeg velge Kvalitet og Kjærlighet.

Takk Olav Redheart.

JT Giitam

Referanse fra Monica Herskedal

Hei Olav Redheart. Takk for den nydelige trommen som du har laget med 
stor omtanke og masse arbeid. Den er helt perfekt. Spennende med
mønstret som kommer fram i skinnet, og lyden har nye overaskelser på
lur hver dag jeg bruker den. Nå når jeg har starta samarbeidet med
tromma mi, prøver jeg å lære den å kjenne ved å lytte til hva den
"synger". Tromma sin energi og ånd kommer gradvis fram, og jeg har
respekt og er ydmyk for den kraften som finnes. Dette samarbeidet
varer evig. Vennlig hilsen fra Monica Herskedal.

Referanse fra BP Hovik

Deep Understanding
Er navnet på tromma jeg fikk av min kjære venn Olav R. R. Husby.
Denne tromma lever sitt eget liv.
Ingen tromme jeg har spilt på har så dyp bass og så mange overtoner som Deep
Understanding.
Denne tromma setter meg i en tilstand der jeg er "publikum" til mitt eget spill.
Hendene og tromma lever sitt eget liv i musikken når jeg spiller på Deep
Understanding.
Dette er et instrument av ypperste klasse..
Olavs instrumenter er laget i kjærlighet og gir det:-)
Gi instrumentet respekt og kjærlighet og instrumentet gir ditto...

Bård Petter (BP) Hovik
(trommis i mange år)

Referanse fra Camilla Ravna

Jeg fikk tromma mi fra Olav på slutten av 2006.
Da var jeg ennå ikke fullstendig klar over hvilken gave jeg hadde fått inn
i livet mitt.
Tromma er laget av reinkalvskinn og treramme, i tillegg til kjærlighet.
Det er en tilsynelatende "liten" tromme av utseende, men lyden dens
overgår langt, mange av de større trommene. Både i helbredende sammenheng,
og lydmessig.
Den har et helt eget preg, som vitner om en respektfullt, innsiktsfullt og
dedikert trommemakers verk.
Et vidunderlig verktøy.

Jeg har hatt gleden av dype healing-opplevelser.
Energirens og trommereiser som har beriket mitt og andres liv, og min
individuelle spirituelle reise på en fantastisk måte.
Som trommemaker, vil jeg tro, er Olav Redheart, en av de fremste i
Norge.Jeg er dypt takknemlig og beæret av å kunne ha glede av en av hans
kreasjoner.

Som igjen har gjort meg istand til å skape, i form av lyd og vibrasjon.
Med en runebomme som jeg ennå anser som mitt lille barn. Der vi vokser
sammen, og blir istand til å utføre større og dypere oppgaver og
opplevelser sammen.
Dette fordi Olav lager trommer som bevarer sjelen underveis. Og de har
derfor sine egne "liv" og helt spesielle karaktertrekk.

Jeg ser frem til å tromme sammen med deg snart igjen Olav. Og kanskje
kunne jeg ønske meg en tromme til om ikke altfor lenge. ;)

I dyp takknemlighet og kjærlighet.
-Camilla Ravna

Trommevesker

Unn din tromme en håndlaget trommeveske :Meget solide Uslitlige Tromme Vesker i Tykt lær med regulerbar bærereim og  innvendig polstring,  lages på bestilling . De kan lages i Flere forskjellige farger og De er  fra ca 40 - 55 cm i diameter og 12 cm dyp. men kan lages etter størrelsen på Trommen din . Pris fåes ved evt  bestilling .

trommeveske1